Trotse Winnaars van de Laadinfra Innovatie Award 2024

Yes yes yes! We hebben het voor elkaar gekregen! Go-Charge is de trotse winnaar van de Laadinfra Innovatie Award 2024.

We zijn enorm trots om te kunnen delen dat we deze mooie prijs hebben gewonnen. Hoewel we hoopten te winnen, hadden we eerlijk gezegd niet verwacht dat we zouden winnen. Dit kwam vooral omdat veel van de onderwerpen bij de breakout-sessies beter aansloten bij de businesscases van de overige startups. De andere genomineerde startups waren:

  1. Maxem Energy Cloud
    Het platform om energieverbruik te optimaliseren met een slimme cloud oplossing.
  2. Powergoodies
    PowerGoodies is een beloningsprogramma voor EV-laden voor CPO’s (Charge Point Operators) om directe communicatie met EV-rijders te vergemakkelijken en consumenten op een positieve manier te beïnvloeden.
  3. Iwell
    Zelf energie opwekken, opslaan en gebruiken wanneer jij het wilt. Onafhankelijk, groen, goedkoper. 

Het Congres

Gedurende de dag waren er veel interessante sessies over netcongestie, slimme en efficiënte laadinfrastructuur, slimme batterijsystemen, sessies over de juridische en fiscale aspecten voor zakelijk EV-rijden en laden, en nog veel meer. Ook was er een sessie over prijstransparantie waar wij, je raadt het al, vooraan zaten en geregeld onze visie en mening mochten delen.

ACM – JAN WILLEM TEMPELAAR

In het bijzonder wil ik de sessie van de Autoriteit Consument en Markt onder de aandacht brengen. Ze vertelden iets over de nieuwe AFIR-wet en wat deze bijdraagt aan prijstransparantie (vrij weinig voor de gemiddelde EV-rijder momenteel). Daarbij gaven ze ook aan dat ze op dit moment nog amper meldingen krijgen van consumenten die aangeven dat ze prijstransparantie missen. De ACM prioriteert een probleem pas als dit probleem regelmatig en door veel verschillende consumenten gemeld wordt. Daarom hierbij een link naar het klachtenformulier van de ACM. Als jij ook vindt dat prijstransparantie en data-uitwisseling moet verbeteren in de EV-laadwereld, vul dan het formulier in en zorg dat we gehoord worden. Geef in je melding ook mee op welke manier je hebt geprobeerd de prijs te achterhalen en of dit gelukt is.

De award

Uiteindelijk, na veel interessante sessies en veel interessante ontmoetingen en gesprekken, was het tijd voor de awardshow. Eerst ging de jury het podium op, waarna ook de genomineerden werden gevraagd het podium te betreden. Er werd kort uitgelegd wat elk van de genomineerden deed en waarom de jury ze überhaupt genomineerd had. Daarna werd de uitslag bekendgemaakt. En ja hoor… We hadden gewonnen! Naast een nipte overwinning bij de jury hadden we ook de publieksstemmen met ruim 60% gewonnen. Wow. Compleet verbouwereerd nam ik de beker en een gigantische bos bloemen in ontvangst. En na een korte stottersessie wist ik nog wat dankwoorden uit te brengen.

Onze dank is groot!

Via deze weg wil ik iedereen bedanken die ons heeft gesteund. Mensen die al vanaf dag 1 in ons geloven, mensen die pas net om zijn, en ook de mensen die niet in ons geloofden (dank voor net dat beetje extra motivatie). Dank voor jullie steun en dank voor het massale stemmen op Go-Charge! Prijstransparantie staat op de kaart. Wij zullen alles doen om de app en onze data nog beter te maken en het probleem van prijs-intransparantie op te lossen. In Nederland en in de rest van Europa.

Dank jullie wel!